Nekoliko načina da se mentalno zaštitite od društvenih mreža

0
63Isplanirajte redovne višednevne odmore od društvenih mreža. Nekoliko studija je pokazalo da čak i petodnevna ili nedeljna pauza od Fejsbuka može dovesti do smanjenja stresa i većeg zadovoljstva životom. Možete i samo da smanjite upotrebu: korišćenje Fejsbuka, Instagrama i Snepčeta samo 10 minuta dnevno u periodu od tri nedelje već smanjuje osećaj usamljenosti i depresije. Na početku vam može biti teško, ali tražite podršku od porodice i prijatelja tako što ćete javno obznaniti da ste na pauzi. I obrišite aplikacije za vaše omiljene društvene mreže, čisto da se dodatno osigurate.

 

Ukoliko želite da budete istrajni sa ovim odsustvom od društvenih mreža, jedino efektivno rešenje je brisanje aplikacija sa telefona, takođe osim brisanja probajte da uvedete metodu većeg odsustva od facebooka, instagrama, twittera, snapceta itd. u periodu od jednog do tri dana u nedelji. U početku će vam biti teško, najbolje da se obratite svojoj porodicu i nekim prijateljima time što ćete im najaviti veće odsustvo od društvenih mreža.

 

Svaki put kada posegnete za telefonom (ili kompjuterom) da biste pogledali društvenu mrežu, odgovorite sebi: zašto ovo radim sada? Odlučite da li želite da vam se život vrti oko toga. Umesto provodjenja većeg dela dnevnog vremena na društvenim mrežama, to dragoceno vreme bolje upotrebite u okruženju sa prijateljima i svojom porodicom, družete se jer samo tako ćete sprečiti osećaj usamljenosti i popraviti svoje raspoloženje a samim tim smanjićete stres!

 

U komentaru nam napišite da li ste probali ovaj metod, opišite nam kako vam je ovo odsustvo ukoliko ste ga primenili uticalo na vas?! Srećnoo <3 🙂

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име