Izgradio farmu: Život na selu bolji od diskoteke!

0
146

Prema njenim riječima, nije joj bilo prijatno čuti da on tako mlad želi da se osamostali i to na selu, ali vremenom su prihvatili njegovu odluku i sada ga podržavaju.

„Nije mi bilo svejedno kad je otišao na selo, ali kad vidim kakva su vremena, kako omladina danas živi i šta se sve dešava, srećna sam u jednu ruku što je izabrao selo i neki zdrav i normalan život“, kaže majka Milena.

Potrebna pomoć nadležnih

U Udruženju poljoprivrednika „Stočar“ iz Bijeljine kažu da je u posljednje vrijeme vidljiv pomak u tome da se mladi opredjeljuju za povratak na selo, pa čak i oni sa fakultetskom diplomom, međutim da im država ne pomaže dovoljno u tome.

„Mladi ne mogu da se zaposle u gradu i sve više njih bi se rado vratilo na selo kad bi država imala dovoljno razumijevanja za njih i radila više na projektima koji podstiču mlade da se bave stočarstvom, proizvodnjom mesa ili mlijeka. Država ne ulaže dovoljno u stočarstvo, a stočari, pogotovo mladi, nikako ne mogu opstati bez njene pomoći i zaštite“, kaže Ostoja Nikolić, predsjednik ovog udruženja.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име