Izgradio farmu: Život na selu bolji od diskoteke!

0
132
Izgradio farmu: Život na selu bolji od diskoteke!
Izgradio farmu: Život na selu bolji od diskoteke!

Dok većina njegovih vršnjaka zabavu traži u kafićima i diskotekama, dvadesetogodišnji Dejan Mitrić svojim vrijednim rukama izgradio je malu farmu na selu Čuklić, opština Šipovo, a planira da još širi imanje.

Ovaj vredni mladić, nakon završene srednje škole, vratio se iz Šipova na dedovo imanje i tu odlučio da živi, a zbog ljubavi prema selu i poljoprivredi ništa mu nije teško, pa ni to da svako jutro ustaje u pet sati kako bi nahranio životinje i spremio oko 50 litara mlijeka za mljekara.

Prema rečima njegovih roditelja, još od malih nogu Dejan je volio život na selu i pokazivao je veliku sklonost ka radu i obavezama, te ogromnu ljubav prema životinjama, zbog čega mu je još kao prvačiću početak škole i odlazak u grad veoma teško padao, pišu „Nezavisne novine“.

„Od kada sam prohodao odlazio sam s dedom u štalu na porodičnom imanju i obavljao šta sam mogao i ništa mi nije bilo teško. Kako sam rastao nabavljao sam razne životinje: koke, patke, guske, ćurke, prepelice, a kad je došlo vrijeme da odemo u grad, bio sam veoma tužan“, priča ovaj mladić.

Kako je rastao ljubav prema selu i životinjama je bila sve veća, a već u osnovnoj školi znao je da će se nakon školovanja ponovo vratiti na selo i posvetiti se stočarstvu.

…nastavak na sledećoj strani…

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име